Damcon lease


De financiële wereld verandert, ook de financiën in de boomkwekerij in het algemeen veranderen. Klanten vertellen ons wel eens dat banken enorm traag en log reageren als er een financiering gevraagd wordt om een machine aan te kopen.
En dat is vervelend want als ondernemer wil je vooruit, stilstand is achteruitgang!

Als Damcon denken wij hier graag in mee en bieden nu een lease plan aan. Wij doen dit in samenwerking met een gerenommeerde leasepartner die zijn sporen verdiend heeft in de landbouw- en grondverzetmachines.
De tarieven die zij rekenen zijn redelijk.
Bijkomend voordeel van het leasen van een Damcon machine is de zeer gunstige inruilwaarde (= restwaarde) aan het einde van een looptijd, gebruikte Damcon’s zijn gewilde machines.

Financiële lease

Als u kiest voor financiële lease, spreidt u de aanschafkosten van de machine uit over 2, 3 of 5 jaar tegen een vaste rente. De maandelijkse kosten zijn precies bekend en u hoeft geen hoge aanschafkosten te betalen. U gebruikt het materieel, de leasemaatschappij is de eigenaar. En wanneer alle betalingen zijn verricht wordt het voertuig uw eigendom. Doordat het voertuig vanaf de start op uw balans staat geniet u fiscale voordelen.

Kenmerken

 • Puur financiële transactie
 • Vaste maandelijkse termijnbetalingen
 • Waarde van de machine wordt geactiveerd op uw balans, incl. afschrijvingen
 • Kan worden uitgebreid met extra diensten
 • 100% financiering (tenzij anders overeengekomen)
 • Deelfinanciering mogelijk bijv. 50% betaling en 50% lease

Belangrijkste voordelen

 • Machine wordt uw eigendom na afloop van het contract
 • Er zijn fiscale voordelen
 • Gebruikte machines ook mogelijk

Algemene werkwijze in 4 stappen

 1. In het begin van het verkoopproces komt de lease ter sprake; wel of niet.
 2. Wij bieden u na aanvraag de machineofferte en eventuele leaseofferte aan (deze leaseofferte is voorlopig en onder voorbehoud van kredietacceptatie)
 3. Als u de machine koopt en de leaseofferte accepteert, neemt de leasemaatschappij contact met u op. Om definitief akkoord te geven, dienen de jaarcijfers van vorig jaar of uiterlijk het jaar daarvoor en een geldig legitimatiebewijs aan de leasemaatschappij overhandigd worden.
 4. Wij leveren de machine, de leasemaatschappij maakt het bedrag aan ons over en termijnbedragen worden zelf met u als klant geregeld.