Ontstaan

Jan van Dam (1947) vestigde zich als Landbouwmechanisatiebedrijf in een smederij aan de Hamsestraat in Opheusden. Vanuit de boomkwekerijen in de directe omgeving kwam de vraag naar specifieke oplossingen voor deze sector. De eerste eigen machine was de bestuurbare CDO-60 bomenrooiploeg met de LR-3 kabellier in 1970. In de loop van bijna 50 jaar is de firma uitgegroeid tot een fabrikant van boomkwekerijmachines. Daarnaast worden machines geïmporteerd en verkocht in Nederland en omringende landen.

In het bedrijf werken momenteel circa 25 medewerkers. Door een combinatie van disciplines geven we een antwoord op elk mechanisatieprobleem. Binnen het bedrijf werken een verkoopafdeling, magazijn, reparatie- en serviceafdeling, constructiewerkplaats en een tekenkamer zeer nauw samen. Dit resulteert in de levering van een machine die geheel aan de verwachtingen van de afnemer beantwoordt. De kwaliteit en service van DAMCON zijn binnen de boomkwekerij een standaard geworden. DAMCON levert machines die functioneel en betrouwbaar zijn, zeer goed renderen en een lange levensduur garanderen

De oprichter, Jan van Dam heeft zich per 1 mei 2007 teruggetrokken uit de onderneming. Hij blijft nog steeds betrokken als eigenaar. Leendert Scheurwater die in 2002 in dienst is getreden als verkoopleider, heeft nu de algehele leiding van het bedrijf. De beide zoons Jan jr. en Rico van Dam zijn actief binnen het bedrijf. Zij werken mee in magazijn en werkplaats van het bedrijf.

altijd persoonlijk advies