Meer dan 50 jaar een compleet aanbod boomkwekerij machines

machinery for growing business

Bekijk onze machines

Laatste nieuws

Bekijk hier onze nieuwsberichten
en blijf up to date over wat er
gebeurd bij Damcon.

Visie

DAMCON heeft meer dan 50 jaar ervaring
met het bieden van een breed mechanisatie
aanbod voor de boomkwekerij.

Nieuwe vacatures

Machinebouwer,
monteur reparatiewerkplaats
en leerling spuiter.

Over Damcon


DAMCON heeft al meer dan 50 jaar een breed mechanisatie aanbod voor de boomkwekerij. Door een combinatie van engineering, fabricage, reparatie, service en import bieden wij op iedere vraag een passend antwoord.

Wereldwijd actief

Krasnodar, Lublin, Lyon; Damcon machines gaan de hele wereld over. De lokale boomkweker krijgt bij Damcon dezelfde service als de boomkweker in Australië. Transport, inbedrijfstelling en service ter plaatse waar ook ter wereld, wij verzorgen het voor u op een correcte wijze.

Duurzaam

Damcon maakt machines voor een langdurige en betrouwbare inzet. We ontwerpen ze op basis van betrouwbare technieken en hoogwaardige componenten. Vele Damcon machines met een levensduur van 15-20 jaar zijn hiervan het bewijs.

Mensen

Binnen Damcon werken we met circa 30 vakmensen. Vakmensen die werken met passie aan onze machines. Van monteur tot engineer, we werken nauw samen met één doel: een perfecte machine leveren waar de klant blij van wordt.

Vertrouwen

De relatie die Damcon heeft met klanten, is gebaseerd op vertrouwen. Dit vertrouwen maakt de samenwerking uniek. Door op deze manier met klanten jarenlange intensief samen te werken, ontstaan er prachtige technische oplossingen. Damcon ontwikkelt zich hierdoor van machinebouwer naar leverancier van (totaal)oplossingen.

Machines

Het programma machines wat Damcon levert is voor alle werkzaamheden in de boomkwekerij; voor alle bewerkingen die bij de teelt horen is een machine leverbaar. Sinds 15 jaar maken we portaaltractoren die 3 of 4 rijen tegelijk bewerken, zowel voor de teelt van coniferen, heesters, kerstbomen, vruchtbomen en zacht fruitteelt.

Ervaring

Damcon levert ruim 50 jaar machines vanuit Opheusden, het hart van het boomkwekerijcentrum in Europa. Omdat de omstandigheden in de zware rivierklei in ons gebied moeilijk zijn, moeten de machines degelijk zijn en gemaakt worden van de beste componenten. “Machines die in Opheusden overleven, zijn over de hele wereld inzetbaar!”

Ons team


Leendert Scheurwater

Damcon is al meer dan 50 jaar een vertrouwde naam in het groen. Onze producten doen dienst in de boomkwekerij, rijenculturen en de groenvoorziening.

Ons aanbod is breed en varieert tussen plantmachines, verzorgingsmachines en rooimachines.

Leendert Scheurwater
Directeur/Verkoop buitenland
Heidi Vaandering

Damcon is al meer dan 50 jaar een vertrouwde naam in het groen. Onze producten doen dienst in de boomkwekerij, rijenculturen en de groenvoorziening.

Ons aanbod is breed en varieert tussen plantmachines, verzorgingsmachines en rooimachines.

Heidi Vaandering
Verkoop buitenland
Anne Koster

Damcon is al meer dan 50 jaar een vertrouwde naam in het groen. Onze producten doen dienst in de boomkwekerij, rijenculturen en de groenvoorziening.

Ons aanbod is breed en varieert tussen plantmachines, verzorgingsmachines en rooimachines.

Anne Koster
Verkoop Damcon machines
Jan van Dam

Damcon is al meer dan 50 jaar een vertrouwde naam in het groen. Onze producten doen dienst in de boomkwekerij, rijenculturen en de groenvoorziening.

Ons aanbod is breed en varieert tussen plantmachines, verzorgingsmachines en rooimachines.

Jan van Dam
Verkoop handelsmachines

Onze
technologieën


DAMCON beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met beschikbare technieken in de landbouwmechanisatie. Samen met een netwerk van toeleveranciers in binnen- en buitenland zijn wij de mechanisatiepartner voor de boomkwekerij.

Selector-451 rooimachine voor bomen

Klantervaringen


Gert Braspenning
Gert Braspenning uit België over zijn KLR-300 ST aanbouwkluitenrooimachine

“Het is een heel goede machine met een hoge capaciteit. Als we de planten direct op de wagen laden, dan maken we 160 kluiten per uur. Als we de planten met kluit op het land laten staan, dan 180 stuks per uur.
De machine is ook eenvoudig in de bediening, 2 functies zijn verwerkt in de joysticks en met de voet bedien ik het ondersnijmes.”

David Watson
David Watson uit Zuid-Frankrijk over zijn bestuurbare rooiploeg CDO-60

“De CD0-60 heeft voor ons zoveel veranderd!
De werkdruk wordt sterk verminderd en de manier waarop we dingen organiseren is zoveel gemakkelijker. Ik schat dat het volgend jaar nog maar 2-3 dagen zal duren om de bomen van de hele kwekerij te lichten. Ze kunnen in de rijen blijven staan tot ze nodig zijn.
De vrije tijd die we hebben gewonnen!! Wauw!!”

Dwayne Beck
Dwayne Beck uit Alberta over zijn plantmachine met tonkinstokkenzetmachine

“Dit is een prachtige machine, ik wilde dat ik hem jaren geleden had gekocht. Ik heb er geen spijt van deze aankoop. Als je iemand in Canada hebt die overweegt er een te kopen, geef hem dan mijn contactgegevens en ik zal je een goede recensie geven.”

Cees Tijssen
Cees Tijssen: Reuze schik met de nieuwe SF schoffelmachine

“Ooh, we hebben er reuze schik mee, vooral als de bovenlaag al los is. We hebben een hoek oculaties waar we niet meer spuiten sinds we de schoffelmachine met vingerwieders hebben. De vingerwieders stellen we echt strak af tegen de stokken aan en dat gaat perfect. We zijn nu bezig om te kijken of we met woelpoten de bovenlaag kunnen lostrekken. Op de losse grond gaat het super.”

Willem Akkermans
Willem Akkermans van Boomkwekerij Akkermans in Maashees over hun Damcon zelfrijdende kluitenrooimachines

“We hebben 2 van deze Damcon KLR-500 zelfrijders, dat zegt genoeg! Een klein beetje gas geven is voldoende. Ook als er een stok bij de boom staat, gaat de kluit bij het steken niet kapot. Deze vorm is beter voor het wortelgestel dan de ronde kluiten. De onderhoudskosten zijn minimaal.”
www.l-akkermans-boomkwekerij.nl/en/

Gerwin Anthonissen
Gerwin Anthonissen over de nieuwe Damcon KLR-300M AH aan zijn Multitrike

“Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen! Nordmann met de schop rooien is niet te doen vanwege zijn penwortel, maar met de machine is 1000-1200 stuks per dag geen probleem. In de toekomst ga ik de kerstomen ook ondersnijden met de Damcon portaaltractor.”

Mark van Genugten
Mark van Genugten over de Damcon KLR-700 ST

“Mark van Genugten was op zoek naar een flexibele machine aan zijn shovel, waarmee hij snel even kleine partijen kan klaarmaken. De DAMCON KLR-700 ST is snel aan en af te koppelen en behoeft weinig onderhoud. Door het excentrisch geplaatste zwenkpunt heeft de shovel weinig ruimte nodig in de rij. Vanwege de goede kwaliteit, afwerking en service heeft Van Genugten deze machine bij Damcon gekocht.”

Werner van Riel
Werner van Riel: Enorme tijdwinst door inzet Multitrike met LVS systeem

“Belangrijkste reden om te kiezen voor de Damcon Multitrike is dat op termijn de Multitrike met nieuwe werktuigen uitgebreid kan worden, zoals ondersnijden, zonder dat hiervoor de machine aangepast moet worden. Verder is de tijdwinst die we nu behalen enorm. We bewerken ± 25 ha wat we eerst met de hand en met tweewielige trekkertjes deden. Nu doen we 4 rijen tegelijk en we zitten nog comfortabel ook!”
www.boomkwekerijderaamberg.nl

Henk Jonker
Henk Jonker van Boomkwekerij Roelofse-Jager: nieuw elektrische snoeiplateau is perfecte keuze

“We hebben een elektrische hoogwerker gekocht omdat dit geluidsarm is maar ook vanwege besparing op onderhoud en verbruikskosten.
Hij bevalt super goed. Geen hinderlijk geluid of trillingen meer. En de 4WD is ook erg handig.
We kopen al 25 jaar machines bij Damcon omdat we de service en kwaliteit zeer waarderen.”

Nu na een paar maanden gebruik:
“We zijn alleen maar enthousiaster. Laatst 2 weken aaneen gewerkt zonder tussentijds opladen.”

Aldus Henk Jonker van boomkwekerij Roelofse Jager.
www.roelofsejager.nl

Robin Wijma
Robin Wijma (Harry Menkehorst kwekerijen) over de QRB snelwissel

“We hebben op 2 Pazzaglia ’s en 9 verschillende maten messen de QRB snelwissel, wat goed bevalt. Het scheelt per wissel wel tot 5 minuten, ook fysiek is het wisselen veel minder zwaar werk dan eerst. Omdat we een groot assortiment hebben dat gerooid moet worden, komt het voor dat we 7 keer per dag messen moeten wisselen.”

Bart van Gerwen
Bart van Gerwen over zijn nieuwe Damcon HSP-300

“De bediening van de machine is simpel en dat sprak me erg aan. Ook de afwerking van de machine en de service van Damcon staan als goed bekend. Het persoonlijk contact bij Damcon, heb ik als zeer prettig ervaren.”

Tom de Vlamynck
Tom de Vlamynck over zijn in 2016 aangeschafte boomverplanter KLR-1500 2M

“Ik ben zeer content met de machine, deze heeft een groot gebruiksgemak. Klanten verbazen zich over de snelheid van werken. Binnen enkele minuten zet ik een grote boom boven de grond.”

Ben de Vree
Loonwerker Ben de Vree over zijn machine

“We hebben twee van deze Damcon KLR-2M boomverplantmachines. Het grote voordeel van deze machines is dat je wat minder diep kunt steken, terwijl de kluit bijna niet kleiner wordt. Dit doen we als er kabels in de grond zitten. Met de 4 spaden machines kan dat niet omdat bij minder diep steken de kluit dan te klein is.
De bediening van de machines is eenvoudig en werkt goed. Ook voor transport over de weg is het een handige machine omdat lange bomen zelfs horizontaal vervoerd kunnen worden. Ik heb wel eens 80 bomen per dag verplant! Met beide machines werken we totaal zo’n 700 uur per jaar.”
www.loonbedrijfdevree.nl

Wendel van de Wardt
Wendel van de Wardt over zijn nieuwe Selector 450

“Mooi dat de snelheid 20 km/u is. Ik kan me nu vlot van het ene perceel naar het andere verplaatsen zonder een aanhanger te gebruiken. Verder was de goede service de reden om weer voor een Damcon te kiezen.”

Lingeborgh studenten op bedrijfsbezoek Damcon

Schoolbezoek Lingenborgh college TCO bij Damcon

In samenwerking met TCO hebben we een rondleiding gegeven aan 3 groepen studenten van het Lingeborghcollege uit Geldermalsen. Echt leuk om te doen, jongeren enthousiast maken voor het vak van boomkweker. Bomen kweken met behulp van Damcon machines, het mooiste vak van de wereld!!

20 jaar werkplezier met de Damcon elektrische snoeiplateaus

20 jaar werkplezier met de Damcon elektrische snoeiplateaus

“Heel fijn werken met de elektrische snoeiplateaus van jullie!” aldus Gerrit Jan Bunt. “De nieuwe, maar ook de eerste machine van 20 jaar oud is onverwoestbaar. We hebben er al zoveel plezier van gehad, ik gun iedereen zo’n elektrische machine.”

Aanstormend talent bij de engineering van Damcon

Evert van den Akker - Aanstormend talent bij de engineering van Damcon

Ja, zo gaat dat bij Damcon… Als de stage goed loopt en de klik is er van beide kanten, dan heb je een match. En een 9 voor je afstudeeropdracht en de vele uitdagingen die er wachten, dan heb je zelfs een hele goede match.

Onze machines

Hiernaast een overzicht van onze meest verkochte of gebruikte machines. Voor een totaaloverzicht zie machines.

Selector-451 rooimachine voor bomen

Bomenrooimachine Selector-451

Meer informatie
Plantmachine PL-10-2-rijer-met-GPS-markeur

Plantmachine PL-10

Meer informatie
Multitrike HWD-395 portaaltractor

Portaaltractoren

Meer informatie
HSP-300 D diesel snoeiplateau/hoogwerker

Snoeiplateau HSP-300

Meer informatie