Vernieuwde rooimachine wordt Selector-450 genoemd

Geplaatst op: 11-12-2014

rooimachine selector 450

Sinds 2001 levert Damcon de bekende Selector-440 zelfrijdende rooimachine in de huidige uitvoering. Door het toepassen van grotere wielen en de daarbij behorende aandrijving, werd de toepasbaarheid van de machine destijds enorm vergroot. In de loop der jaren zijn verschillende verbeteringen aan deze aandrijving doorgevoerd, tot de grenzen ervan bereikt waren. Deze aandrijving is compleet gewijzigd en in de praktijk beproefd, ervaringen die we mee konden nemen in de aandrijving voor de vernieuwde rooimachine.

De aandrijving in de nieuwe uitvoering maakt gebruik van 4 onafhankelijke wielmotoren, hierdoor is de trekkracht met 10% verhoogd. Een nog groter voordeel is de schakelbaarheid. Met deze aandrijving kunnen moeiteloos snelheden van 0 – 10 en 0 – 20 km/u worden bereikt.
Het is een eenvoudige en robuuste aandrijving geworden, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van de machine opnieuw met sprongen vooruit gaan.

De wielen links en rechts zijn niet meer star verbonden, zodat bochten soepeler genomen kunnen worden.

Het rooigedeelte is op kleine details na hetzelfde gebleven. Er zijn twee uitvoeringen leverbaar; de eerste is geschikt voor messen van 40 en 50 cm, de tweede voor messen van 50 tot 70 cm.

Deze machine hebben we op de markt gebracht onder de naam Selector-450.

Neem voor meer informatie over de Selector-450 contact met ons op via info@damcon.nl of +31 (0)488 442828.